Tijdens de Paasviering en van 21 april t/m 14 mei exposeer ik samen met 17 andere kunstenaars een werk in de Noorderkerk in ‘s-Gravenzande. Alle kunstenaars zijn aan de slag gegaan rondom het thema 7xBARMHARTIGHEID. Dit resulteerde in 18 heel verschillende werken met allen een eigen interpretatie van het thema. Er is gewerkt met inkt, verf, papier en, door mijzelf, met glas. Ook zijn er gedichten te lezen en foto’s te zien. Ik nodig je van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de kunstwerken in de kerk!

De organisatie schrijft over het thema:

Het thema voor deze expositie zijn de zeven wegen van barmhartigheid. Deze wegen zijn ‘hongerigen voeden, zieken bezoeken’, (genoemd in Mattheüs 25) tot en met ‘doden begraven’. Zij zijn een bron van inspiratie in kunst, literatuur en voor het maatschappelijk werk. Het gaat over daadwerkelijk omzien naar de minderbedeelde naaste. De nood kan heel verschillend zijn. Maar het begint bij het willen zien van wat er niet deugt. De kunstenaars hebben kennis gemaakt met het werkschrift ZEVEN van de stichting De Roos van Culemborg. Dat werkschrift heeft ideeën en afbeeldingen geboden om zelf aan het werk te gaan.

Ik nodig je van harte uit om de expositie te komen bezichtigen.
Je bent alle dagen welkom tijdens de openingstijden (zie hieronder). Zelf ben ik aanwezig op 23 april van 12.00 tot 14.00 uur.

Bezichtigingsadres: Noorderkerk, Langestraat 132 in ’s-Gravenzande.
Openingstijden: donderdagochtend 9.30 – 11.30 uur tijdens de ‘Open kerk’, en zaterdagmiddag 14.00 – 16.00 uur.
Entree is gratis en zaterdags zullen exposanten aanwezig zijn.

Video

In onderstaande video zie je hoe ik het thema heb verwerkt in mijn kunstwerk en neem ik je mee in de verschillende stappen van mijn ontwerpproces.