In het voorjaar van 2020 is het 75 jaar geleden dat de Duitse Theoloog Dietrich Bonhoeffer werd geëxecuteerd. Bonhoeffer was bekend om zijn stellingname tegen het nazisme.

Bonhoeffer als inspiratie voor mijn kunst

Bonhoeffer inspireert tot op de dag van vandaag gelovigen over de hele wereld. Onlangs is er een brochure verschenen (Bonhoeffer75) over zijn gedichten en gebeden, die hij in gevangenschap schreef. Deze brochure is de inspiratiebron geweest voor mijn object.

Windlicht als symbool

Het windlicht zie ik als metafoor voor de gevangenschap waarin Dietrich Bonhoeffer tot aan zijn executie verbleef, maar ook als symbool voor zijn geloof. Woorden uit zijn gedichten en gebeden inspireren mij tot symbolen, waarmee ik zijn leven in afzondering kan verwoorden. Het kruis staat dus symbool voor zijn geloof. De bladeren in het kruis verbeelden het nieuwe leven. Ook na zijn dood geeft Bonhoeffer met zijn gedichten en gebeden immers het leven door.

Expositie Bonhoeffer

Het kunstwerk is van  6 april tot en met 3 april te zien in:

Uniecentrum
Sint-Ambachtstraat 104a
2691BS ’s-Gravenzande.

Van 6 maart tot en met 3 april 2020 is de expositie te bezichtigen op de vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur (toegang is gratis).

Ik ben zelf aanwezig op zaterdag 14 maart en zaterdag 28 maart.