11 en 12 november bent u van harte welkom op onze thuisexpositie. In ons woonhuis (en atelier) in Rijswijk zijn dat weekend werken te zien van Petra van der Hoeven en Vera van Winkelen. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur staat de deur open voor alle geïnteresseerden. Er is kunst te koop, maar ook als u gewoon een kijkje wilt nemen, kunt u gerust binnenlopen! Beide kunstenaars vertellen graag meer over de door hen gebruikte technieken.

Thuisexpositie

11 en 12 november, 11.00 uur – 17.00 uur
Rieteiland 70, Rijswijk


Vera en Petra tijdens de thuisexpositie van 2022

Petra van der Hoeven – Etsen en glaskunst

Tijdens de thuisexpositie vertel ik u graag alles over de technieken die ik gebruik om glas te kleuren en versmelten. Graag geef ik u hier alvast een voorproefje. Voor de thuisexpositie heb ik nieuwe schalen gemaakt met de techniek poeder printing en slumpen. Met behulp van glaspoeder en een zeef wordt een afbeelding op glas aangebracht. Dit wordt later samengesmolten in een oven. Zo krijg je uniek glas met een speciaal design. Daarna wordt het glas op een vorm gelegd en in de oven verhit tot het glas zacht wordt en begint te vervormen. Het zakt onder het eigen gewicht en neemt de vorm van de mal aan.

Vera van Winkelen – Dierenportretten in kleurpotlood en pastel

Ik maak dierenportretten met kleurpotlood en pastel. Vaak op aanvraag. Op de thuisexpositie kunt u mijn werk van heel dichtbij bekijken. Dat betekent dat elk haartje, veertje of schubje te zien is. Ik houd ervan om zo realistisch mogelijke portretten te maken, zo levensecht dat je de vachten als het ware kunt voelen als je voor een tekening staat. Gekleurde achtergronden maak ik met pastelkrijt, dat wrijft zo lekker uit met je vingers. Met pastelpotloden zet ik vervolgens laagje voor laagje het portret op papier. Meer voorbeelden van mijn werk vindt u op mijn website veravanwinkelen.nl.

Contact

We zien u graag 11 of 12 november! Mocht u van tevoren al vragen hebben of meer willen weten over ons en onze kunstwerken, neem dan contact op via: info@petravanderhoeven.nl of v.vanwinkelen@gmail.com.